Entregats els premis de la 16a edició de la #mftorrelavit

El passat 29 d’octubre va tenir lloc la 16a edició de la Marató Fotogràfica de Torrelavit en la que els participants van disposar de tot el matí del diumenge per tal de realitzar les fotografies dels diferents temes proposats per a aquesta edició.

Un total de 76 afeccionats al món de la fotografia van participar al concurs, captant imatges en les diferents modalitats; fotografia digital i Instagram.

En la modalitat de fotografia digital els participants van haver de recórrer els carrers de Torrelavit cercant les millors fotografies de tres temes: aguait, finestres i profunditat, en el cas dels adults; i bestioles, en el cas dels infantils. Per a la categoria d’Instagram el tema únic i que va donar molt de joc a tots els participants va ser esport.

La jornada va transcórrer amb tota normalitat, Torrelavit es va omplir d’entusiastes de la fotografia buscant i localitzant els millors enquadraments per tal de donar la seva visió personal a cadascuna de les seves fotografies. A partir de les 12h i fins a les 14h estaven convocats al Parc de la Font de les Pubilles per tal de fer entrega dels seus treballs que passarien a formar part de les més de 300 fotografies que es van presentar a concurs en aquesta edició.

El dilluns dia 6 de novembre a les 20h es van reunir els tres membres del jurat per tal de visionar tots els treballs realitzats i emetre el seu veredicte. Cal destacar la gran tasca realitzada. El volum d’imatges, però sobretot la qualitat de les fotografies presentades, els va generar un gran treball de deliberació.

Com a acte de cloenda, el passat 10 de novembre va tenir lloc l’entrega de premis del concurs, on primer de tot l’organització va voler agrair a tots els participants la seva participació, destacant que sense ells el concurs no tindria sentit. També es va voler agrair el treball del jurat i de totes les persones que d’una o altra manera han col·laborat en aquesta 16a edició. Els premis els van entregar l’alcalde Torrelavit, Manuel Raventós i els regidors Carme Pitarch, Teresa Mateu i Francesc Acedo.

Els primers premis que es van donar a conèixer van ser els de la categoria infantil, que inclou els participants de fins a 14 anys. L’obsequi d’aquesta edició consistia en un pal selfie i la seva fotografia ampliada en format A3 en suport de foam perquè se la puguin penjar i seguir-la gaudint. La millor fotografia d’un participant local va ser la del Jon Delgado i la de la Violeta Zapater va resultar premiada com a millor fotografia general.

Pel que fa a la modalitat d’Instagram, sota el tema “Esport” la fotografia premiada amb 100€ va ser la realitzada per @feelingstants (Vanesa Ruiz).

En la modalitat de fotografia digital del tema “Aguait” es va premiar el treball de Silvia Jané. José Luís Duran va obtenir el premi a la millor fotografia del tema “Finestres”. I en el darrer tema “Profunditat”, el premi va ser per Raul Salgado, tots ells van rebre un premi de 100€.

En quant a les millors sèries, on es reconeixen els millors treballs en el conjunt de les 3 fotografies presentades a concurs, el premi per al participant local va ser per Marçal Font i el de millor sèrie general per Juan Pedro Mesas, amb unes dotacions de 150€ cadascuna.

Totes les fotografies presentades en aquesta 16a edició es podran consultar en el propers setmanes a la web del concurs, les premiades ja estan disponibles.

Aquesta entrada ha esta publicada en #mftorrelavit2023. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.