Entregats els premis de la 12a edició

Guanyadors de la 12a edició de la #mftorrelavit

El passat 16 de desembre va tenir lloc al Casal de Cultura la inauguració de l’exposició dels treballs presentats a la 12a edició de la Marató Fotogràfica de Torrelavit, que enguany es va celebrar el diumenge 28 d’octubre.

En aquesta edicióels temes proposats en la modalitat de fotografia digital van ser “Infinit”,“Tardor” i barri “El Vilet” per als participants adults i “Reflexes” per alsinfantils. En la modalitat d’Instagram el tema únic per a tots els participants va ser “Façanes”.

Enguany, es va establir també un tema de participació opcional sota el lema “Infraestructures de l’aigua”, on la millor imatge presentada obtindria com a premi una nit d’allotjament a l’establiment de turisme rural El Moli Blanc de Torrelavit.

Tot i la desafiant pluja que va acompanyar als concursants durant la realització de la jornada, vuitanta persones van desafiar les inclemències meteorològiques per prendre part de l’activitat i es van passejar pels carrers de Torrelavit en busca de les millors i més originals fotografies dels diferents temes proposats.

El jurat, format per fotògrafs professionals, va dur a terme uns dies després  la deliberació corresponent per tal de decidir quines havien de ser les fotografies guanyadores d’aquesta edició. Durant l’acte d’inauguració de l’exposició, es van donar a conèixer també el nom dels autors d’aquestes imatges i es va portar a terme la corresponent entrega de premis.

En la modalitat de fotografia digital i categoria adults, els 3 premis de 100€ de cadascun dels tres temes de concurs van ser per a Ignasi Pellisa Arnabat per al tema “El Vilet”, la guanyadora del tema “Tardor” va ser Roser Rovirosa Gimenez i el tercer dels premis, per al tema “Infinit” va ser per a “Joan Capdevila Serradell”.

Pel que fa als premis a les millor sèries, amb un premi de 300€ i com a millor sèrie presentada a concurs, el guanyador va ser Oriol Domingo Llorens i en el cas de la millor sèrie d’un participant local i amb una dotació de 150€, el premi va ser per Bàrbara Muñiz Pèrez.

En el cas del tema opcional d’aquesta edició “Infraestructures de l’Aigua”, el participant que va obtenir la nit d’allotjament gratuïta va ser Ignasi Blanca Mata.

En quant a la categoria infantil, els dos guanyadors de la càmera instantània van ser Biel Pellisa Rovirosa i Alba Rojas Montserrat, com a primer premi general i millor fotografia d’un participant local respectivament.

En la modalitat d’Instagram on es premien les 3 millors imatges , amb unes dotacions de 100€, 60€ i 40€, els guanyadors van ser Ignasi Morales Espinosa, Marta Campuzano Manobens i Eloi Omella Padilla.

En el transcurs del mateix acte d’entrega de premis, la organització va voler destacar les dades que ens han deixat 12 anys de concurs, on prop de 450 diferents participants ens han mostrat la seva visió particular i la seva forma de veure Torrelavit deixant un llegat de més de 4.000 fotografies en les diferents modalitats del concurs. Aquestes xifres demostren que la Marató Fotogràfica de Torrelavit segueix ben viva l i que és un referent en aquesta  modalitat de concursos.

Tant mateix es va agrair la col·laboració de les diferents institucions, empreses i voluntaris que de diferents formes aporten el seu gra de sorra per fer possible el desenvolupament d’aquest concurs.

Per acabar es va voler fer menció i agraïment especial als 80 participants d’aquesta edició, que enguany i més que mai donada la climatologia, van fer possible el desenvolupament d’aquella jornada amb una gran participació.

L’exposició restarà oberta al públic fins al proper 14 desembre i un cop finalitzada, es procedirà al retorn de les obres no premiades i es donarà per tancada aquesta edició tot pensant ja en la 13a edició que tindrà lloc el proper 2019.

Aquesta entrada ha esta publicada en #mftorrelavit2018. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.