Entregats els premis de la 13a edició

El passat 15 de novembre va tenir lloc al Casal de Cultura la inauguració de l’exposició dels treballs presentats a la 13a edició de la Marató Fotogràfica de Torrelavit, que enguany es va celebrar el diumenge 27 d’octubre.

Guanyadors de la 13a edició de la #mftorrelavit

En aquesta edició els temes proposats en la modalitat de fotografia digital van ser “Perspectives”, “Plaça de l’U d’Octubre” i “Portes” per als participants adults i “Fonts” per als infantils. En la modalitat d’Instagram el tema únic per a tots els participants va ser “El Riu”.

Com en l’anterior edició, es va establir també un tema de participació opcional sota el lema “El Molí Blanc”, on la millor imatge presentada obtindria com a premi una nit d’allotjament a l’establiment de turisme rural El Molí Blanc de Torrelavit.

Enguany i a diferència de la passada edició, el clima, amb una temperatura per sobre de l’habitual, va acompanyar perfectament, permetent als més de 130 participants gaudir plenament de la jornada.

El jurat, format per dos fotògrafs professionals i un representant de l’Ajuntament, va dur a terme uns dies després la deliberació corresponent per tal de decidir quines havien de ser les fotografies guanyadores d’aquesta edició. Durant l’acte d’inauguració de l’exposició, es va donar a conèixer també el nom dels autors d’aquestes imatges i es va portar a terme la corresponent entrega de premis.

En la modalitat de fotografia digital i categoria adults, els 3 premis de 100€ de cadascun dels tres temes de concurs van ser per a Oriol Domingo Llorens per al tema “Perspectives”, la guanyadors del tema “Plaça de l’U d’Octubre” va ser Soraya Candela Moya i el tercer dels premis, per al tema “Portes” va ser per a Daniel Zarcero Serramià.

Pel que fa als premis a les millors sèries, amb un premi de 300€ i com a millor sèrie presentada a concurs, el guanyador va ser Josep Balcells Adzet i en el cas de la millor sèrie d’un participant local i amb una dotació de 150€, el premi va ser per Núria Sierra Alemany.

En el cas del tema opcional d’aquesta edició “El Molí Blanc”, el participant que va obtenir la nit d’allotjament gratuïta va ser Pep Moyano Llamas.

En quant a la categoria infantil, els dos guanyadors de la càmera instantània van ser Diego Alvarez Ramos i Alba Rojas Montserrat, com a primer premi general i millor fotografia d’un participant local respectivament.

En la modalitat d’Instagram on es premien les 3 millors imatges, amb unes dotacions de 100€, 60€ i 40€, les guanyadores van ser Maria Pardo Canillas, Sónia Ventura Vidal i Marlen Bosque.

En el transcurs del mateix acte d’entrega de premis, la organització va voler destacar l’elevada participació d’aquesta 13a edició, arribant als 135 participants en les diferents modalitats, establint un nou record de participació. Es va valorar molt positivament el que això representa, situant el concurs en unes xifres realment  destacables, mostrant un any més que està plenament arrelat i que es tracta d’una data assenyalada en el calendari per tots els apassionats d’aquesta disciplina.

Tant mateix es va agrair la col·laboració de les diferents institucions, empreses i voluntaris que de diferents formes aporten el seu gra de sorra per fer possible el desenvolupament d’aquest concurs.

L’exposició restarà oberta al públic fins al proper 13 desembre i un cop finalitzada, es procedirà al retorn de les obres no premiades i es donarà per tancada aquesta edició tot pensant ja en la 14a edició que tindrà lloc el proper 2020.

Aquesta entrada ha esta publicada en #mftorrelavit2019. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.