Entregats els premis de la 14a edició

El passat 24 de novembre va tenir lloc la 14a Marató Fotogràfica de Torrelavit, una edició que tornava després de la cancel·lació el 2020 per culpa de la pandèmia de la COVID-19 i les mesures de contenció imposades per la Generalitat de Catalunya.

Guanyadors de la 14a #mftorrelavit

Enguany i per tal de continuar mantenint tots els protocols de seguretat i les mesures preventives per evitar l’expansió del virus, el concurs va adoptar un format diferent, evitant els punts de concentració de gent a l’hora de formalitzar les inscripcions i les posteriors descarregues de fotografies, però mantenint alhora l’essència del concurs.

Així doncs, en aquesta edició només es van acceptar inscripcions fetes prèviament online i la descarrega de les fotos es va fer per correu electrònic, canvis que per altra banda van permetre ampliar l’horari de realització de fotografies fins a les 12h de la nit, donant l’oportunitat als participants de jugar amb les diferents llums del dia.

A les 9h del matí s’iniciava la jornada. Els temes de concurs van ser exposats simultàniament a les xarxes socials i a l’entrada del Casal de Cultura, donant el tret de sortida al que va ser un gran diumenge fotogràfic.

Els concursants van haver de recórrer el poble buscant les millors imatges de “Teulades”, “El Pont de les Escoles” i “Cercles” en el cas dels participants adults i “Pedres” en el cas dels més menuts. Els participants en la categoria d’Instagram van tenir com a tema únic “Ombres”.

Els carrers de Torrelavit es van omplir durant tot el dia i molt especialment al matí de prop d’un centenar de participants, descobrint els racons del poble i donant pas a la seva creativitat per tal d’obtenir les fotografies que haurien de presentar a concurs abans de les 12h de la nit.

La jornada es va tancar amb una molt bona participació a totes les categories del concurs, demostrant que la Marató Fotogràfica de Torrelavit continua sent un referent entre tots els aficionats a la fotografia, tornant després d’un any d’inactivitat amb molta força.

El passat 3 de novembre es va reunir el jurat per tal d’emetre el seu veredicte , cal destacar i agrair-los la gran feina feta, donada la qualitat i la quantitat de fotografies presentades a concurs. L’edició d’enguany es tancava amb l’acte d’entrega de premis que va tenir lloc el passat 19 de novembre, on es van donar a conèixer els guanyadors d’aquesta 14a edició.

En la categoria de fotografia digital, on s’entreguen 3 premis de 100€ als guanyadors de cadascun dels 3 temes del concurs, els guanyadors van ser Josep Mª Ciurana per al tema “Cercles”, Edgar Aldana per al tema “Pont de les Escoles” i Oriol Costa per al tema de “Teulades”. En relació a la millor sèrie local, dotada amb 150€, el premi va ser per Francesc Figueras i amb un premi de 300€, el participant que es va emportar el premi a la millor sèrie general va ser Josep Catasús.

En la categoria infantil el guanyador va ser Biel Stringer  i la guanyadora local Alba Rojas, ambdós participants van ser premiats amb una càmera de fotos.

Per acabar i en la categoria d’Instagram, el 3er premi va ser per Marçal Rosell, el segon premi per Oriol Domingo i el primer premi per Maria Pardo, amb unes dotacions de 40€, 60€ i 100€ respectivament. Les fotografies guanyadores quedaran exposades al Casal de Cultura de Torrelavit fins a les festes de Nadal.

Aquesta entrada ha esta publicada en #mftorrelavit2021. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.