Entregats els premis de la 15a edició de la #mftorrelavit

El passat 23 d’octubre va tenir lloc la 15a edició de la Marató Fotogràfica de Torrelavit, una edició que recuperava el seu format habitual després de la seva cancel·lació el 2020 i d’una edició especial el 2021 provocats per la pandèmia de la Covid-19.

Enguany doncs, el concurs tornava al format tradicional, on els participants van disposar de tot el matí del diumenge per tal de realitzar les fotografies dels diferents temes proposats per a aquesta edició.

Un total de 122 participants van prendre part del concurs, repartits en les diferents modalitats;  fotografia digital i Instagram. Una xifra de participació que situava aquesta edició en una de les més multitudinàries de la seva historia, un factor que des de l’organització es va valorar molt positivament i que situa al concurs com a un dels referents.

En la modalitat de fotografia digital els participants van haver de recórrer els carrers de Torrelavit cercant les millors fotografies dels tres temes; baranes, carrer Del Molí i dinamisme en el cas dels adults i fulles en el cas dels infantils. En el cas d’Instagram el tema únic i que va donar molt de joc a tots els participants va ser “Tardor”

La jornada va transcórrer amb tota normalitat, Torrelavit es va omplir d’entusiastes de la fotografia buscant i localitzant els millors enquadraments per tal de donar la seva visió personal a cadascuna de les seves fotografies. A partir de les 12h i fins a les 14h estaven convocats al Centre d’Interpretació de l’Aigua per tal de fer entrega dels seus treballs que passarien a formar part de les més de 500 fotografies que es van presentar a concurs.

El dijous dia 3 de novembre a les 19h es van reunir els tres membre del jurat per tal de visionar tots els treballs realitzats i emetre el seu veredicte. Cal destacar la gran tasca realitzada, el gran volum i qualitat de les fotografies presentades els va generar un gran treball de deliberació que es va allargar fins ben entrada la nit.

Com a acte de cloenda, el passat 11 de novembre va tenir lloc l’entrega de premis del concurs, on primer de tot l’organització va voler agrair a tots els participants la seva participació, destacant que sense aquesta el concurs no tindria sentit. També es va voler agrair el treball del jurat i de totes les persones que d’una o altra manera han col·laborat en aquesta 15a edició.

Els primers premis en ser entregats van ser els de la modalitat d’Instagram, on sota el tema “Tardor” el tercer premi va ser per Pau Antequera, el segon per Francesc Mayench i el primer premi per David Marfil, amb unes dotacions de 40€, 60€ i 100€ respectivament.

En la modalitat de fotografia digital, en el tema “Baranes” va ser premiat el treball de Cristina Lozano, Salvador Queraltó va obtenir el premi a la millor fotografia del tema “Carrer del Molí” i en el darrer tema “Dinamisme”, el premi va ser per Juan José Cazorla, tots ells van rebre un premi de 100€.

En quant a les millors sèries, on es reconeixen els millors treballs en el conjunt de les 3 fotografies presentades a concurs, el premi per al participant local va ser per Núria Sierra i el de millor sèrie general per Josep Balcells, amb unes dotacions de 150€ i 300€ respectivament.

Ja en la categoria infantil, amb participants de fins a 14 anys, i amb un premi d’una càmera fotogràfica, la millor fotografia d’un participant local va ser la de l’Ona Montserrat i Maria Pacheco va resultar premiada amb la millor fotografia general.

Totes les fotografies presentades en aquesta 15a edició es podran consultar en el propers dies a la web del concurs.

Aquesta entrada ha esta publicada en #mftorrelavit2022. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.